Részt vettünk a kamondi lecsófesztiválon

A képen a lecsófesztiválon részt vevő dákai csapat látható (8 fő)

2024.08.14.

"Kamondra jöttünk Lecsófesztiválra,
már a gondolattól is feltámad a csapat étvágya.
Dáka buzgón készült erre a versenyre,
a lecsó elkészítéséhez mindent összeszedve.

Volt paprika, paradicsom, hagyma összeszelve,
féltőn vigyáztunk titkos receptünkre.
Hogy milyen fűszert használtunk nem áruljuk el soha,
szakács tudományunk megítélése a zsűri dolga.

A sok paradicsom, paprika a lecsó alapja,
nélküle a főzés félbe is maradna.
A szalonna zsírjában csicsereg a hagyma,
ha meg nem kavarjuk rögvest odakapja.

Jöhet a paprika, hagyjuk hogy lesüljön,
végén a csirkemáj kell, hogy rákerüljön.
Jó piros paprika adja meg a színét,
felszálló illata messze viszi Dáka hírét.

Rakjunk még pár ágat az izzó parázsra,
fél liter vörösbor mehet a szakácsba.
A dákai lecsóba virsli is kerülhet,
kinek vastag jutott igazán örülhet.

Fő jellemzője a dákaiak által készített lecsónak,
hogy bele lett főzve a szeretet és az áhítat.
Fogyasszátok majd jóízűen az elkészült művet,
akinek ízlik az több tányérral is kérhet.

Egy kavarás jobbra, egy pedig balra,
eheti is lassan a Kamondi fesztivál apraja és nagyja."