Fánk sütés a farsang jegyében

Fánk sütés a farsang jegyében
(2021. február 12. 14.)

 

A farsangi időszak vízkereszttől húshagyó keddig tart. Ezt az időszakok vidám bálok, mulatságok, alakoskodások jellemzik. Ebben az évben ez másképp alakult, mint a korábbi években.

A pandémia minden programunkat felülírt. Elfeledkezni róla nem akartunk, ezért a kettes és a hármas gondozási egységeken   farsangi fánkot sütöttünk, ....

A dagasztást kézzel végeztük. Kimelegedtünk a munka hevében. Most már megértettük, miért mondták az anyáink : „akkor jó a kelt tészta, ha a plafon csöpögős” .

Sütés közben betöltötte a kellemes illat az egységeket. Igazán szép, szalagosak lettek a fánkok. Nagy volt a választék lekvárokból: sárgabarack, alma, füge, szilvalekvárok közül választhattak lakóink. Elfogyott még a „vakaró” is!

Üdítőkkel gyümölcsteával és zenehallgatással tettük, vidámmá, emlékezetessé ezt a rendhagyó farsangot.

 

Vassné Sárossy Gabriella    Vassné Bakondi Katalin

                                              fejlesztő pedagógusok