Lángos sütés

Sül a lángos

Lángos sütés

 

2024. 07. 23-án lángost sütöttünk.

Ez a magyaros gasztro csoda a nyár egyik elengedhetetlen kelléke. Évről évre készítünk ellátottjaink számára, akik mindig nagy örömmel fogadják. Többen az elkészítésében is segédkeztek a nagy meleg ellenére is. Ellátottjainknak a klasszikus sajtos tejfölös lángos a kedvence.

A lángos hosszú évszázadok alatt érte el mostani állagát, ízét. Elterveztük, hogy csoportfoglalkozások keretében felkutatjuk milyen készítési folyamat változáson ment át a lángos, és sorra el fogjuk készíteni őket. Melyeket képes beszámolóval be fogunk itt is mutatni.

Az első feljegyzések az 1700-as évekből vannak a lángosról. Egyes írások szerint a lángos a török hódoltság idején került a magyar konyhákba, mások szerint ókori római eredetű.

Igazán átütő sikerre hazánkban a hetvenes években tett szert, azóta jelen van a standokon, piacokon és szabadtéri rendezvényeken.

Fokhagymával, sóval, tejföllel, sajttal, de egyéb különleges feltétekkel is feldobhatjuk ezt az ételt, így mindenki megtalálhatja a számára legfinomabb variációt.

130 db lángost sütöttünk, hogy legyen bőségesen, és aki szeretne tudjon akár két darabot is enni. Mint minden évben, idén is kitörő örömmel fogadták, és jóízűen elfogyasztották ellátottjaink ezt az igazán finom ételt.